20.12.06

Microsoft i el vaporware

Hola a tothom :-)

Hui he acabat de llegir un article molt interessant de Daniel Eran, i traduït pel Tío Rubo, sobre com Microsoft va utilitzar la tècnica del vaporware la passada dècada competint amb castells de fum davant empreses que ofirien solucions reals, i com durant tot aquest temps ha estat molt per darrere de totes les innovacions tecnològiques que han elaborat els seus competidors.

Podeu llegir l'article traduït ací http://tiorubo.blogspot.com/2006/12/microsoft-y-el-vaporware.html
I l'article original ací http://roughlydrafted.com/RD/Q4.06/4E2A8848-5738-45B1-A659-AD7473899D7D.html

Salutacions
Puri

19.12.06

La saviesa

La saviesa es troba al tope jeràrquic del contingut de la ment humana.

En ordre descendent estan comprensió, coneixement, informació, i al fons, dades. Cada aspecte inclou les diferents categories que es desprenen de cadascuna d'elles. Per exemple, no pot haver-hi saviesa sense comprensió ni comprensió sense coneixement.

Tanmateix, tinc la impressio que en promig, al voltant de 40% del contingut de la ment humana consisteix en dades, 30% d'informació, 20% de coneixement, 10% de comprensió, i pràcticament cap saviesa.
Russell L. Ackoff

23.11.06

El CENT serà premiat demà

El Centre d'Educació i Noves Tecnologies (CENT), com ja sabeu, el meu lloc de treball actual, rebrà demà divendres el Premi Soler i Godes a la Innovació Educativa 2006 en la modalitat de col·lectiu. En la modalitat individual s'atorgaran sengles premis, també, a Anna Verdoy i Josep Velilla.

Segons la Fundació Soler i Godes, el CENT és un organisme amb el qual comparteix els seus 4 eixos principals: l'estima i promoció de la nostra llengua i cultura, el treball en equip, la recerca permanent de nous modes d'aplicació tecnològica en els processos educatius i la voluntat constant de renovació i innovació.

L'acte també servirà per a atorgar un guardó honorífic póstum al nostre benvolgut Manel Garcia Grau, doctor en Filogogia Catalana, exemple de bonhomia i saviesa, a qui vaig tenir la sort de tenir com a professor i de qui guarde un molt grat record.

El lliurament tindrà lloc demà divendres 24 de novembre de 2006, a les 21h, en l'Hotel Intur.

Per a més informació sobre l'esdeveniment:
http://www.uji.es/CA/noticies/detall&id_a=7791961

3.9.06

Jugón!!!!! España gana la final del Mundobasket de Japón 2006

Impresionante juego del equipo de Pepu Hernández durante todo el campeonato, pero especialmente en el último partido contra Grecia. La defensa española ahogó al equipo griego que sólo pudo anotar 47 puntos frente a los 70 españoles, llevandose así el tan ansiado oro. Esta puntuación (47) es la segunda peor del mundial.

Por su parte, Pau Gasol es elegido el mejor jugador del mundobasket de Japón 2006 y aparece junto con Garbajosa formando parte del All Star Team del campeonato.

A su vez, el capitán de los Golden Boys, Carlos Jiménez, es el jugador con más medallas de la historia española de basket, con un total de 4.

Enhorabuena campeones!!!! :-D

30.8.06

Espanya .es diferent

Doncs sí, Espanya és diferent. Prova d'això ho tenim en la caiguda del domini .es que va tenir lloc ahir de vesprada durant dues hores i mitja. La falta de servei va estar provocada per una greu errada en els servidors DNS de l'ESNIC*, que no resolien bé l'adreça, és a dir, les màquines que converteixen els noms de dominis en IP's.

A partir de les 15h aproximadament, cap pàgina amb domini .es estava acccessible en internet, excepte les webs de les quals la memòria cau recordava el seu IP associat i aquelles en què el .es era només un àlies.

I és que això només pot passar en un país com Espanya, capdavantera com cap en qüestió de tecnologia.

*ESNIC és l'entitat pública que gestiona el Registre de noms de domini espanyols.

Fonts: http://barrapunto.com/article.pl?sid=06/08/29/1631246
http://86400.es/2006/08/29/los-es-caidos-en-los-dns-espanoles
http://www.elmundo.es/navegante/2006/08/29/tecnologia/1156867527.html
Com funciona el servidor DNS (elpais.es) http://www.elpais.es/fotogalerias/popup_animacion.html?xref=20060830elpepunet_2

23.8.06

Moodle en Baeza

Hola a totes i tots :-)

Com ja sabeu, aquesta setmana s'està celebrant en Baeza (Jaén) el "Taller práctico de nuevas tecnologías en educación", organitzat per la Universidad Internacional de Andalucía.

El curs tracta diferents maneres d'apropar-se a la tecnologia amb uns objectius didàctics: des del treball mitjançant webquests, fins a l'escriptura colaborativa amb la wikipèdia, passant per l'elaboració de mapes conceptuals o emprant entorns virtuals d'ensenyament/aprenentatge com ara moodle.

Doncs bé, he tingut el plaer de poder participar en aquest curs impartint el taller de Moodle i compartint experiències amb altres ponents del curs. La pena ha estat que la feina em reclamava i hagut de tornar a casa abans que acabés.

El curs està essent un èxit, setmanes abans del començament ja s'havia penjat el cartell de "places cobertes", arribant a tenir 40 persones matriculades: un dels cursos més demandats dels que s'han ofertat.

I com a mostra de la seua popularitat :-P ací teniu un notícia relacionada amb l'esdeveniment (ha estat una versió un poc lliure de l'entrevista, però en fi...)

Salut!! ;-)

8.8.06

Blackboard patenta l'e-learning

La companyia proveïdora de programari i servicis educatius, Blackboard, cada dia va tenint competidors més forts, sobretot de codi obert, que comprometen la seua perdurabilitat en la indústria de l'aprenentatge virtual. Així ho demostra el fet que farà un any va haver d'adquirir dues companyies de la competència, Prometheus i WebCT, per intentar pujar en el mercat, la qual cosa la va posicionar com a proveïdora dominant de programari d'e-learning. Però Bb no tenia prou amb això, ara ha volgut patentar allò impatentable: l'e-learning i els entorns virtuals d'aprenentatge.

Sona fort però així és. La companyia ha decidit patentar 44 característiques relacionades amb els CMS i la metodologia que en ells s'utilitza, com per exemple, l'ús de diferents rols per a un usuari del sistema en múltiples cursos en línia.

Per ara la patent cobreix els EEUU i està pendent en llocs de tot el món, com ara, la Unió Europea, Xina, Japó, Canadà, Austràlia, Singapur, Nova Zelanda, la Índia, Israel, Mèxic, el sud de Korea, Hong Kong i Brasil.

El problema està doncs, en què multitud d'entorns han utilitzat i utilitzen aquestes caracterísitiques fins i tot abans que Bb nasquera i les patentara. Si ens posem així, Sócrates tindria una patent anterior sobre els mètodes d'aprenentatge.

Moltes comunitats educatives del sector, tant de programari lliure com propietari, s'han alçat en protesta contra aquest sensesentit. Les patents són tan amples que gairebé qualsevol entorn virtual educatiu (fins i tot blogs i wikis) serien susceptibles de pagar royalities. Ben és cert que Bb ha invertit molts diners en investigació, però aquesta vegada se n'han passat de llestos.

A hores d'ara, la millor manera d'ajudar en aquest disbarat contra Blackboard és col·laborar en l'elaboració i traducció del que anomenen prior art (història dels entorns virtuals d'ensenyament/aprenentatge) per tal de demostrar que anys abans que Bb començara ja hi havia entorns virtuals en funcionament amb aquestes característiques. Si voleu, podeu col·laborar de diverses maneres: des de la wikpèdia http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_virtual_learning_environments, des del wiki de moodle en castellà http://docs.moodle.org/es/Online_Learning_History, fent-vos ressó de la notícia, etc.

Per la seua part, la companyia ja ha convidat als tribunals a la seua primera víctima, Desire2Learn, sense, ni tan sols, opció de negociar la disputa abans.

Per a més informació podeu consultar les següents fonts:
Salutacions

Puri

6.8.06

Vi canari

Vist i no vist... el vi canari (per la ceguessa més que res)

La Gomera


En un ruquet a La Gomera

Un sol a les illes

Un sol que no anava a soles :-)

8.1.06

Digue-lo amb bona literatura

Si soleu enviar moltes postals o targetes electròniques plenes de colorins i frases amb ganxo potser us agradaria provar una cosa una mica diferent. Es tracta de targetes amb fragments literaris de temàtica diversa (humor, art, familia, amor, amistat...).

La Biblioteca Vitual Miguel de Cervantes posa a la vostra disposició una secció de targetes literàries que podeu fer servir per a enviar-les a qualsevol amistat.

Sense dubte, una bona opció per a fomentar el coneixement i el valor de la nostra literatura (no només la castellana).

3.1.06

Tximo & Puri de boda

Doncs aquesta és una de les fotos que ens van fer a la boda de Rebeca i Rafa, aquest setembre.
Rafa és cosí per part de mon pare i Rebeca és companya meua de la carrera. Quina casualitat!! :-D